Naaimachine herstellen

Een naaimachine bestaat uit zodanig veel onderdelen dat het geheel best complex kan worden om te herstellen. Dit betekent dat er ook veel verschillende onderdelen kunnen stukgaan. Of het nu om een naaimachine op het werk gaat of die van thuis, in beide gevallen is het heel vervelend. Bij u thuis kan u niet meer verder werken aan uw project en in productieomgevingen kan een kapotte naaimachine een volledige productielijn lamleggen. Afhankelijk van de precieze oorzaak kan deze stilstand heel veel geld kosten. Daarom herstellen wij uw naaimachine snel en vakkundig.

Uw naaimachine laten herstellen door een professional

Voor een goede werking van uw naaimachines is het belangrijk dat ze regelmatig een degelijke onderhoudsbeurt krijgen. Wij onderhouden en herstellen ook naaimachines, lockmachines of borduurmachines die niet bij ons zijn aangekocht. Naast onderhoud verlenen wij advies over alle merken van naai-, lock- en borduurmachines. Voor een optimaal resultaat bij het onderhoud of het herstellen van een naaimachine beschikken wij steeds over een zeer uitgebreide stock met duizenden onderdelen in ons ruim atelier. Die onderdelen kunt u uiteraard ook apart aankopen via onze webshop. Wij hebben bijna vijftig jaar en drie generaties ervaring met de herstelling en het onderhoud van naaimachines en andere confectiemachines. Onze technici staan steeds voor u klaar.

Bij u ter plaatse of in ons atelier

Heeft u een naaimachine die u moet laten herstellen? Voor zowel herstellingen als onderhoud van naai- en andere confectiemachines zijn er twee mogelijkheden: wij komen bij u ter plaatse of de herstelling/het onderhoud vindt in ons eigen atelier plaats. Bij industriële naaimachines die ingebouwd zitten in een productielijn is het uiteraard geen sinecure om ze los te koppelen. Afhankelijk van het soort probleem kan het toch noodzakelijk zijn dat het herstellen van de naaimachine in ons atelier in Oostrozebeke plaatsvindt.

Tips om zelf uw naaimachines te onderhouden

Een regelmatig onderhoud van uw naaimachine door een vakspecialist is noodzakelijk om herstellingen te voorkomen. De exacte tijdspanne tussen twee onderhouden is afhankelijk van veel factoren, zoals de precieze toepassing en workload. Er zijn wel enkele vuistregels op basis waarvan u zelf uw naaimachines kan onderhouden:

  • Gebruik de juiste olie om de naaimachine te smeren. Zeker bij machines die al een tijdje hebben stilgestaan, is het aangewezen ze te smeren voor gebruik. Maak dan eerst een paar proefsteken om de olie door de machine te verspreiden en te vermijden dat er olie op het naaiwerk komt.

 

  • Vervang op tijd de naald. Een kromme naald kan de naaldplaat of andere onderdelen van uw naaimachine beschadigen.

 

  • Borstel de machine na gebruik goed af zodat vuil de machine niet kan aantasten. Kies steeds voor kwaliteitsgaren om te vermijden dat er pluisjes tussen de boven- en onderspanning komen. Uw machine oppoetsen lukt uitstekend met microvezeldoekjes en kwastjes.

Is een nieuwe of tweedehands naaimachine ook een optie?

Een van onze kernwaarden is transparantie. We houden u daarom doorheen het onderhouds- of herstelproces ook op de hoogte van de voortgang en de kostprijs. Bij langdurige herstellingswerken loopt de prijs op of kan het blijken dat de naaimachine niet meer kan worden hersteld. In die gevallen is het interessant om uit ons assortiment een nieuwe of tweedehandse naaimachine te kopen.

Schakel onze ervaren technici in

Confectiemachines Maes staat bekend om haar uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding en snelle service op maat. Loopt uw naaimachine vast en wilt u het laten herstellen? Weet u niet precies wat er kapot aan is? Staat ze verkeerd afgesteld en krijgt u het niet meer goed? Bel ons op 056 66 74 75, contacteer ons via het contactformulier of spring even binnen in het atelier in Oostrozebeke om uw naaimachine te laten herstellen.